Необходими продукти:
1 пакет макарони1 глава лук
1 скилидка чесън
500гр кайма
400 гр домати от консерва
1 щипка захар
сол
черен пипер
олио
За заливка:
1 кофичка кисело мляко
3 яйца
1-2 с.л. брашно
Технология:
1.
Макароните се сваряват в кипяща подсолена вода.
2. Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в олиото. Прибавя се каймата и се мачка, за да стане на дребни трохи.
2. Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в олиото. Прибавя се каймата и се мачка, за да стане на дребни трохи.
3.
Когато месото побелее се добавят пасираните домати, захарта, риган, сол
и черен пипер. Сосът се оставя да къкри 5 минути на умерен огън.
4. Макароните се отцеждат от водата и се слагат в тавичка. Добавя се сместа с каймата и се разбърква. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна около 20 минути. Малко преди ястието да е готово, се поръсва с настъргания кашкавал и се връща във фурната, да се запече.
4. Макароните се отцеждат от водата и се слагат в тавичка. Добавя се сместа с каймата и се разбърква. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна около 20 минути. Малко преди ястието да е готово, се поръсва с настъргания кашкавал и се връща във фурната, да се запече.
Няма коментари:
Публикуване на коментар