
1 кг картофи
3 яйца
200 гр сирене
1 пакетче масло
1/2 връзка магданоз (по желание)
Технология:
Картофите се обелват и настъргват. Разбъркват се с натрошеното сирене и яйцата, по желание се добавят подправки. В тава се слага 1/2 от разтопеното масло, след което се сипва картофената смес. Подравнява се и се залива с останалото масло. Поръсва се с магданоз и се пече във фурна на 200 градуса до готовност.
Това ястие ми е любимо. Аз също го приготвям така, въпреки, че оригиналната рецепта е с точени кори, ама като има и по лесен начин, защо да се мъча. Твоят пататник е страхотен. Поздравления.
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Таня! За първи път го приготвям и много ми харесва, другия път ще пробвам и варианта с корите.
ОтговорИзтриване