От предната вечер си приготвям смес от мед, горчица и соев сос, с тази смес намазвам пържолки, похлупвам ги и ги оставям в хладилника за една нощ
На следващия ден ги поръсвам леко с брашно и ги запечатвам на тиган, съвсем лекичко.
Увивам пържолките в зелеви листа, подреждам ги в гювеч, слагам един килограм гъби, две глави кромид лук, нарязани на едро, чаша бяло вино, сол и черен пипер на вкус.
Пече се първо на 200 градуса 15-20 минути и след това на 180 градуса за час-час и половина, захлупени. Десетина минути преди да станат готови махам капака, за да хванат коричка.
Увивам пържолките в зелеви листа, подреждам ги в гювеч, слагам един килограм гъби, две глави кромид лук, нарязани на едро, чаша бяло вино, сол и черен пипер на вкус.
Пече се първо на 200 градуса 15-20 минути и след това на 180 градуса за час-час и половина, захлупени. Десетина минути преди да станат готови махам капака, за да хванат коричка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар