За рулото:
4 яйца
8 с.л. захар
8 с.л. брашно
1 пак. бакпулвер
За крема:
1/2 хляб
1 малък
маргарин
1 чаена чаша
захар
1 с.л. нес кафе
1 ванилия
Хлябът се
накисва във вода, след като се отстрани кората му. Изстисква се и се смесва с
маргарина, захарта, какаото и ванилията. Разбиват се, докато се получи
еднороден крем. Оставяме в хладилника.
2) Приготвяме блата:
Разбиваме яйцата заедно със захарта. Смесваме
бакпулвера и ванилията с брашното, прибавяме ги постепенно към яйчената смес.
Изсипваме ги в тава за печене, на дъното на
която сме поставили хартия за печене. Печем блата в предварително загрята фурна
на 180 градуса, за 10-15 мин.
Обръщаме блата с изпечената част върху кърпа.
3) Сглобяваме рулото:
Намазваме 1/2 от крема върху блата и навиваме с помощта на кърпата. Махаме кърпата и намазваме рулото от горе и отстрани с другата част от крема. Декорираме по желание.
Такова руло правеше хазяйката ми ,когато бях студентка. Не го записах тогава ,а онзи ден незнайно как се сетих за това руло. Вече ще си го запиша.
ОтговорИзтриване