Необходими продукти:
* 2 ч.ч.
брашно
* 1 пакетче бакпулвер
* 2 с.л. пудра захар
* 1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко (или кисело мляко)
* 2 бр. яйца
* 60 г разтопено масло
* 1 пакетче бакпулвер
* 2 с.л. пудра захар
* 1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко (или кисело мляко)
* 2 бр. яйца
* 60 г разтопено масло
*Ванилия (по желание)
За гарниране:
Кленов сироп,мед,
пудра захар,течен шоколад или сладко.
пудра захар,течен шоколад или сладко.
Технология:
Брашното се
пресява с бакпулвера в голяма купа. Отделно се разбъркват ,яйцата,прясното
мляко/леко затоплено/,пудрата захар и разтопеното масло.Сместа се добавя към
брашното и с дървена лъжица се разбърква до получаване на хомогенна
смес.Загрявя се тиган на умерен котлон.В него се изсипва около 1/3 ч.ч. от
палачинковата смес. С лъжица се разпределя на кръг с диаметър около 10
см.Намалява се огъня и палачинката се пече 1-2 минути, или докато на
повърхността се получат балончета. Палачинката се обръща и се пече до
готовност.
Готовите палачинки се гарнират по избор.
Готовите палачинки се гарнират по избор.
Забележка: При печенето не се използва мазнина,освен ако не е необходимо.
Няма коментари:
Публикуване на коментар