Продукти:
- 4 яйца
- 10 супени лъжици захар
- 3 чаени чаши брашно
- 1 ванилия
- 250 г мармалад
- 250 г маргарин
- бакпулвер
Технология:
За тестото са необходими само жълтъците, 5 лъжици захар, бакпулвера, ванилията, маргарина, брашното. Продуктите се поставят и разбъркват в посочения ред до получаване на ронливо тесто.
След това разделяме тестото на три рани части. Две от тях разстиламе в тава и печем в добре загрята фурна до зачервяване. Останалото тесто разделяме на две и го замразяваме в камерата на хладилника за около 1 час, докато стане твърдо.
След като тестото се изпече го оставяме да изстине и го намазваме с мармалада.
Останалите ни 4 белтъка разбиваме на сняг с 5 лъжици захар и разбития белтък размазваме върху мармалада.
След това рендосваме замръзналото тесто отгоре и отново запичаме сладкиша до зачервяване. След като изстине го нарязваме и пожелание поръсваме с пудра захар.
За тестото са необходими само жълтъците, 5 лъжици захар, бакпулвера, ванилията, маргарина, брашното. Продуктите се поставят и разбъркват в посочения ред до получаване на ронливо тесто.
След това разделяме тестото на три рани части. Две от тях разстиламе в тава и печем в добре загрята фурна до зачервяване. Останалото тесто разделяме на две и го замразяваме в камерата на хладилника за около 1 час, докато стане твърдо.
След като тестото се изпече го оставяме да изстине и го намазваме с мармалада.
Останалите ни 4 белтъка разбиваме на сняг с 5 лъжици захар и разбития белтък размазваме върху мармалада.
След това рендосваме замръзналото тесто отгоре и отново запичаме сладкиша до зачервяване. След като изстине го нарязваме и пожелание поръсваме с пудра захар.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар