Translate

неделя, 16 март 2014 г.

Свински книжен кебап

Необходими продукти:
свинско месо - 400 гр.
печурки - 250 гр
пиперки  - 2 бр
домати  - 2 бр.
пресен лук - 2 връзки
бяло вино - 1 к.ч.
магданоз
черен пипер
сол
краве масло (за намазване)
*хартия за печене (р.р 30/40см)

Технология: 
1) Месото се нарязва на кубчета (аз ползвах месо от шишчета и си спестих нарязването), овкусява се със сол и черен пипер и се запържва в загрят тиган с малко мазнина за около 10 мин. Добавят се бялото вино и печурките, нарязани на филийки, разбърква се добре, за да се изпари течността.
2) Когато се свали от котлона се добавят нарязаните пиперки, домати и пресен лук. Разбърква се, за да се разпределят равномерно продуктите.
3) Приготвяме 4 листа хартия за печене и ги намазваме с масло. Плънката се разпределя върху средата на всеки лист. Оформят се пакети и се нареждат в намаслена тава с крайщата надолу. Всеки "пакет" се намазва с малко масло отгоре, за да не прегори хартията и се пече в загрята фурна 30 мин.
4) Ястието се сервира, като хартията отгоре се разрязва на Х и крайщата се прегъват. 
5) По желание се поръсва с малко магданоз.