Translate

неделя, 25 август 2013 г.

Палачинкова торта





Необходими продукти:
За палачинките:
2 яйца
600 мл вода
брашно (за да се получи палачинково тесто)
Крема: ДОМАШЕН КРЕМ „ВАНИЛИЯ”         
          
1 буркан конфитюр или 1 кофичка течен шоколад за намазване на палачинките

Технология:
    1)      Яйцата, водата и брашното се разбиват и от тази смес се приготвят  палачинки.
    2)      Приготвя се крема и се оставя да се охлади.
    3)      На дъното на тортена форма се поставя една палачинка, която се намазва с крем.
    4)      Останалите палачинки се намазват с конфитюр или шоколад, навиват се и се нареждат във формата.
    5)      Кремът се залива върху палачинките и се изравнява.
    6)      Тортата се оставя за 1 нощ в хладилник, за да стегне.
    7)      Когато е готова се освобождава от формата и сеукрасява по желание.


Домашен крем "Ванилия"



Необходими продукти:
2 яйца
½ ч.ч. захар
4 с.л. брашно
500 мл прясно мляко
2 ванилии
1 желатин (пожелание)

Технология:
     1)      Млякото се слага на котлона.
     2)      Яйцата се разбиват с захарта до побеляване, добавя се брашното и ванилията.
     3)      Когато млякото се е сгорещило се дърпа встрани и и сместта се изсипва на тънка струйка в него.
     4)      Кремът се връща на котлона и се бърка докато се сгъсти.


Забележка!
 Ако решите да използвате и желатин, той трябва да се разтвори в 50 мл вода да набъбне, после се слага за кратко в микровълнова или на водна баня да се разтопи и се добавя към сгъстения леко охладен крем.


Милинки




Необходими продукти:
За тестото:
1 -1,3 кг  брашно
200 мл прясно мляко
600 мл хладка вода
1 яйце
2 с.л. захар
½ ч.л. сол
1 пак. мая
За заливката:
3 яйца
150 гр сирене
5-6 с.л. брашно
150 мл олио     

Технология:
  1)      Замесва се меко тесто, от което с помощта на мазнина се оформят топчета с големината на орех.
  2)      Приготвя се заливката, като се разбият яйцата със сиренето и към тях се добавят олиото и брашното.
  3)      Топчетата тесто се подреждат в намаслена и набрашнена тава и се заливат с сместа.
  4)      Тавата се поставя в студена фурна и след това тя се включва на 180 градуса и милинките се пекат до зачервяване.





понеделник, 12 август 2013 г.

Пържени пурички със сирене



Необходими продукти:
1 пакет кори за баница

За плънката:
2 яйца + 1 жълтък
200 - 300 гр сирене

1 белтък за намазване
олио за пържене




Технология:
1) Корите се нарязват на триъгълници
2) В широката част на всеки триъгълник се слага плънка, краищата се прегъват навътре и се намазват  белтъка (става също и с вода) и кората се навива.
3) Готовите банички се пържат в загрятото олио до готовн
ост.