Translate

сряда, 24 юли 2013 г.

Руло с крем кафе

За рулото:
4 яйца
8 с.л. захар
8 с.л. брашно
1 пак. бакпулвер
 
За крема:
1/2 хляб
1 малък маргарин
1 чаена чаша захар
1 с.л. нес кафе
1 ванилия 
 
 
 
 
 
 
Технология:
1) Приготвяме крема:
Хлябът се накисва във вода, след като се отстрани кората му. Изстисква се и се смесва с маргарина, захарта, какаото и ванилията. Разбиват се, докато се получи еднороден крем. Оставяме в хладилника.
 
2) Приготвяме блата:
Разбиваме яйцата заедно със захарта. Смесваме бакпулвера и ванилията с брашното, прибавяме ги постепенно към яйчената смес. 
Изсипваме ги в тава за печене, на дъното на която сме поставили хартия за печене. Печем блата в предварително загрята фурна на 180 градуса, за 10-15 мин.
Обръщаме блата с изпечената част върху кърпа.
 
3) Сглобяваме рулото:
Намазваме 1/2 от крема върху блата и навиваме с помощта на кърпата. Махаме кърпата и намазваме рулото от горе и отстрани с другата част от крема.  Декорираме по желание.