Translate

понеделник, 29 октомври 2012 г.

Пандишпанено руло



 Продукти:
4 яйца
8 с.л. брашно
8 с.л. захар
1 бакпулвер
1 ванилия
мармалад












Технология:
Разбиваме яйцата заедно със захарта. Смесваме бакпулвера и ванилията с брашното, прибавяме ги постепенно към яйчената смес.








Изсипваме ги в тава за печене, на дъното на която сме поставили хартия за печене. Печем блата в предварително загрята фурна на 180 градуса, за 10-15 мин.







Обръщаме платката с изпечената част върху кърпа наръсена със захар







Намазваме с конфитюра.








Навиваме рулото по дължина с помощта на кърпата.
 

събота, 27 октомври 2012 г.

Фунийки с крем



Необходими продукти
  • 2 бр. яйца
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 ч.ч. кисело мляко
  • 1 ч.л. сода
  • 1/2 ч.ч. олио
  • около 700 г брашно





За крема: (аз ползвах нишесте ванилия)

  • 1 л прясно мляко
  • 1 ч.ч. захар
  • 3 бр. яйца
  • 3 с.л. брашно
  • 1 ванилия
  • 75 г масло

  •  шоколадови пръчици за декорация


Технология
От изброените продукти се омесва меко, но не лепкаво тесто. 





От станиола от кофичките за кисело мляко или от алуминиево фолио се правят фунийки (може да ползвате метални, ако имате) 
Тестото се разточва на 0.5 см дебелина и 2 см широчина. 
Около всяка фунийка се навива лентичката тесто. Пекат се в нагорешена фурна на 180 С до порозовяване. 
След изпичане още докато са топли се маха фунийката (по-лесно е).

В тенджера се изсипва почти цялото мляко и захарта. 
Ври докато се разтопи захарта. 
Яйцата, брашното и останалото мляко се разбиват добре и на тънка струя се прибавя към врящото мляко. 
Бърка се непрекъснато и когато се сгъсти, къкри около минута и се маха от котлона.
Към горещия крем се прибавят ванилията и маслото, като се бърка пак до неговото разтопяване. 

Фунийките се пълнят с готовия крем. 
Отгоре може да се поръсят шоколадови пръчици. 
Ако престоят една нощ фунийките омекват.